• 16 april 2016

SLOTCONCERT Gelders-Utrechts Cantatekoor Op zaterdag 16 april 2016 geeft het Gelders-Utrechts Cantatekoor zijn laatste concert. Na 23 jaar houdt het k...

Introductie

Het Gelders-Utrechts Cantatekoor (GUC) is door Anneke Wernsen en Harry Brasser opgericht in januari 1994. Het streven van het koor is om Bach cantates op hoog niveau uit te voeren met amateurzangers.

Het GUC is een projectkoor met een vaste kern van ongeveer 15 leden.. Het koor repeteert de
week voorafgaande aan het concert op zaterdag van 10.00 – 13.00 uur in Cultura in Ede.

Het GUC staat vanaf de oprichting onder leiding van Harry Brasser. Naast het cantatekoor dirigeert hij oratoriumverenigingen in Haarlem en Rhenen. Het koor werkt met een enkelvoudig bezet barokorkest.

Dit orkest wordt aangevoerd door de internationaal bekende violist Rémy Baudet. De solisten die medewerking verlenen aan de concerten zijn allen beroepsmusici.

De concerten vinden plaats op zaterdagmiddag om 16.15 uur in de Cunerakerk te Rhenen.

© Copyright 2013 Gelders-Utrechts Cantatekoor. Alle rechten voorbehouden.

Op